08.05.2024 | 20:46
Властта праща данъчни и митничари в “Лукойл”
Димитър Главчев отрече рафинерията да е спирала да плаща на бюджета

Служители на двете приходни агенции – НАП и “Митници”, ще направят физическа инвентаризация на наличностите от горива в “Лукойл Нефтохим Бургас”, съобщи служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Повод  за проверката били твърденията, че компанията е спряла да плаща задълженията си към бюджета – ДДС и мита. Според Главчев това са празни приказки. През февруари са били внесени 90 млн. лв, през март 40 млн. лв., а през април  – 228 млн. лв., обяви премиерът.

Инвентаризацията ще започне “в близките дни”, каза още Главчев, като изтъкна, че подобна мащабна проверка не е правена скоро в бургаската рафинерия.

Твърдението на служебния премиер е странно, тъй като в началото на годината и по-точно на 1 януари армия служители на Агенция “Митници” бе пратена от тогавашния министър на финансите Асен Василев да опише наличните количества петрол и нефтопродукти на територията на “Лукойл Нефтофим”- Бургас и в още над 50 петролни склада в страната. Главната цел на акцията, в която участваха над 150 митничари, бе да стане ясно колко руски нефт е внесен до момента и каква продукция се очаква от него.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране