09.06.2015 | 14:35
Вместо уволнение – повишение за новите шефове на полицията във Варна
Даниел Пашов и заместникът му Никола Пенчев прикриха полицейски произвол преди година

Новият директор на варненската полиция Даниел Пашов и неговият заместник Никола Панчев вместо да бъдат наказани за стари прегрешения са повишени. Това разкри предаването „Господари на ефира“ по Нова телевизия, което показа документи по случая.

Старши комисар Даниел Пашов и главен инспектор Никола Панчев оглавиха варненската полиция през април 2015 г., след като предишният началник Николай Калчев напусна по собствено желание. Двамата дойдоха от София, като Даниел Пашов беше шеф на Първо районно полицейско управление в София.

Година по-рано обаче Пашов и Панчев се опитаха да прикрият полицейски произвол срещу двама младежи, за което бяха наказани от Инспектората на МВР, съответно с уволнение и порицание.

Прикриване на полицейски произвол

Случаят е от април 2014-а, когато 25-годишната Александра Стоилова и 26-годишният й приятел Иван Цонев бяха набедени от полицай на Първо районно управление на полицията в София, че са му нанесли побой и са скъсали униформата му.

Записи от охранителните камери в районното управление обаче показаха, че полицаят сам е скъсал ръкава на униформата си, за което по-късно беше обвинена Александра. Въпреки излъчените кадри от охранителните камери в качеството си на началник Даниел Пашов твърдеше, че момичето скъсало униформата на полицая при опит да осуети ареста на приятеля си. Панчев също подкрепяше версията на началника си.

В същото време полицията обвини двамата младежи в хулиганство, но те се оплакаха от полицейски произвол.

След скандалния случай Инспекторатът на МВР извърши проверка и установи, че настина става въпрос за инсценировка от страна на полицая. Инспекторатът на МВР предложи Пашов и Панчев за наказания съответно порицание и уволнение. Година по-късно се оказва, че двамата не само не са наказани, ами са и повишени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране