20.01.2019 | 17:20
Втора авария с парното в София
Повредата центъра ще бъде отстранена утре, а "Лозенец" и "Хладилника" остават на студено поне до вторник сутринта

Втора авария спря парното и топлата вода на жителите на столичния център.

Според информацията без топлоподаване са гражданите, които живеят в кв. „Подуяне“ и в рамките на ул. “Лисец”  № 6-8, 7, 92 и ул. “Оборище” № 86, 88-90, 119.

Парно и топла вода няма и в Целодневна детска градина 151.

Заради друга авария от сутринта без топлоподаване са два от южните квартали на София – „Лозенец“ и „Хладилника“. Повредата остави без парно и топла вода Университетска болница „Лозенец“, американското посолство и Факултета по информатика и математика на Софийския университет.

Тази авария е много по-голяма, планирано е да бъде отстранена чак след 48 часа, което означава най-рано във вторник сутринта, макар от „Топлофикация София“ да твърдят, че ще опитат да се справят по-бързо.

Проблемът с липсата на парно и в трите столични квартала се засилва от факта, че през нощта се очаква застудяване, като в понеделник температурите ще са по-ниски от тези през уикенда, като в София ще паднат и под нулата. В нощта срещу вторник пък се очакват валежи от сняг.

1 коментар

  1. a каза:

    Ама не ви се получи новината лешояди такива, те пък от топлофикация взеха, че се справиха с авариите.
    Айде сега някой от дежурните ви търсачи на кофти новини да вземе и да напише как хората са се справили за няколко часа. И докато вие сте си седя ли пред компа и сте се чудили каква глупост да сътворите, е имало хора, които са бачкали цяла неделя под земята, за да може да се реши проблемът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране