05.09.2016 | 16:33
Вучков се чуди: Кого командва ген. Радев, Кристалина проси ли пари, какво друса Първанов?
Трайчо Трайков е човек, който не е в час - ми той срича, като говори

Искаш да говориме за кандидатстудентската… кммм… президентската кампания.С тези силни встъпителни думи проф. Юлиан Вучков направи блиц политически анализ по бТВ на предстоящата кандидатпрезидентска кампания. Експозето му включваше обобщаващо интро “по принцип”… … Дали изобщо ще пусне някой да чуе техните биографии, какви са техните заслуги, какви са техните основания да стават кандидат-президенти… плюс задокеански забележки…

… В Щатите цял месец се обсъждат тия хора! (и след кратко замисляне)… Не цял месец, цяла година… – (Докато истината е, че там президентската кампания продължава практически няколко години). … и кратки, но силни напомняния на разликите с България: Тука всички парти се редуват в монополното заграбване на всички власти. Абе, как ни едни не отстъпиха предзидентското управление на един човек, който е извън техните среди. Който да не е техен агент. 

Имаше и важни вметки от водещия Антон Хекиман: „Виждам много емоция върху листовете ви тука, които сте сложили на масата. Явно имате много неща да кажете. Подчертани.”

След това професорът мина на основните играчи поименно и детайлно:

За Бойко Борисов

“Слушай сега! (това наставнически към Хекимян, б.р.) Той ръководи държавата еднолично, защото, за съжаление, почти всички неща се решават и за съжаление зависят от него.

Има коалиционни партньори – той се преструва, че ги слуша – казва “да, да” и си кара напред.

Какво правителство!? Половината министри нямат образование, нямат цел, нямат квалификаия за поста, който упражняват.”

  • Чакай да ти кажа за Бойко Борисов – настоява да продължи Вучков, видимо набрал нужните обороти.
  • – Ама ще мине времето само за Бойко Борисов – отклонява Хекимян.

– Ми да ти кажа за Радев, ама кой го познава.

За ген. Румен Радев

“Кой командва той?! Ама кви са тия Военно-въздушни сили – ние имаме една малка, нищожна армия. Да не са милиони?! Освен това – кога той е участвал в обществено-политическия живот. Той е човек, затворен във военните среди – дълбоко неизбираем, неизвестен на всички останали… Има и едно офицерско пъчене пред камерите и няма съзнание, че няма качества за тази работа.”

За Трайчо Трайков

“Трайчо Трайков е човек, който не е в час – ми той срича, като говори! Беше един пропаднал икономически министър – той няма мнение в политиката и живота. Няма никакви шансове просто, горкият.”

За Красимир Каракачанов

“Това е един умен човек, един човек родолюбец, знае какво иска! Но той може да бъде военен или външен мнистър – може да бъде вицепремиер (?!?, бел. ред) Но не може да бъде президент, защото той е много емоционален… И освен това той много обича да се съюзява с лоши съюзници.”

За Йорданка Фандъкова

“Ама защо да стане Фандъкова?! Защото редица райони на София приличат на едно изоставено село?! Разбити тротоари, няма бордюри, затънала е в ремонти… Изсякоха се зелени площи.

– Ама има паркове – опит за включване на Хекимян.

– Кво паркове, след като изсякоха… Сега ще компенсират с некви пикливи паркове.”

“Цечка Цачева я интересуват само да депутатите да спазят регламента и тя да ги прекъсва.”

За Румяна Бъчварова

Тя няма никакви шансове, тя е безпомощен министър! Тя е уплашена от своето министерство. Непрекъснато казва, че всичко е наред, а не е наред, непрекъснато казва, че всичко е под контрол, но нищо не е под контрол.

… И пак Борисов

Той не може да се справи с Бъчварова… (?!?, бел. ред) Щото той командва… Не може да се справи с престъпността, щото това му е квалификацията.

За Кристалина Георгиева

Милата, тя идва тука само да иска пари – за Хаити, за всички държави, щото били много бедствени природно…. Тая жена, безотговорна, която викаше “Ура” и за Станишев, сега вика “Ура” и за Бойко.

За Георги Първанов 

“Той пробута своя агент ген. Радев и сега прописва, че уж това е кандидат на БСП, а реално това е негова кандидатура…. Тоя човек Бойко Първ… Георги Първанов викаше “Ура” за Бойко Борисов, щото очакваше че АБВ ще се намеси в реалната власт… … Той беше вреден президент. Той ни вкара във войната с Ирак, от която загубихме милиарди. Той се забърка в историята с Либия. Той има нулеви шансове. Тая негова усмивка непрекъснато, която той я пуска – тя крие, как да ти кажа, хитроста на дебнещата лисица! Цял живот тоя човек са друса от амбиции непременно да бъде – докато е жив! – да управлява.”

Що се отнася до Ивайло Калфин, той бил “човек без позиции”, който се залепва на всички хора.

И за Росен Плевнелиев

Това е не само най-вредният, това е най-смешният президент. Това удовлетворява ли ви че безкрайно слабият РП ще бъде заменен от някой който ще е лош, но не толкова лош.

А как изглежда идеалният кандидат за проф. Вучков

Има хора с голям организационен талант. Аз бих искал един учен например, един голям лекар – такъв човек – духовен, да оглави България.

1 коментар

  1. Кинов каза:

    И тук работата опира до консилиум, от лекари с различни направление.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране