18.05.2016 | 0:01
„Южен поток България” все още дава заплати по над 4700 лева месечно
Уж спреният проект има разходи за 400 000 лева месечно

Уж неработещото предприятие „Южен поток България” продължава да дава заплати по над 4700 лева на човек месечно. Това обяви на страницата си във Facebook зам.-председателя на „Движение България на гражданите“ Настимир Ананиев по повод получени от Министерството на енергетиката и БЕХ отговори на негови въпроси по темата.

Какво работят тези хора и защо дружеството продължава да генерира разходи по около 400 хиляди лева месечно, пита Ананиев.  Дружеството има 4 500 000 лв. годишни разходи, а работещите са 26 души на средно месечна база на трудови договори, като в началото на годината са били 34, в края – 18 души, пояснява Ананиев.

Средната заплата на месец на човек е 4750 лв., а общо за година има и 13 души на граждански договори, допълва той.  Според него между данните за ноември и декември има нарастване от над 50 %, като разходите достигат близо 600 хиляди лева за декември, което буди съмнения за вида на разходите правени в края на годината.

За неработещо предприятие горните цифри са стряскащи, коменитра Ананиев и припомни, че от ДБГ и Реформаторския блок искат оптимизация на разходите в енергетиката и осветляване на всички договори, които се плащат с публични средства.

Руският президент Владимир Путин обяви спирането на проекта „Южен поток“ през декември 2014 г., като спирането на проекта беше потвърдено и от директора на „Газпром“ Алексей Милер.

Въпреки това управляващите бяха категорични, че не са получавани документи, показващи официално спирането на проекта. На 3 февруари 2016 г. българският парламент отхвърли предложения от групата на „Атака“ проект за решение за възстановяване дейността по изграждане на проекта „Южен поток“.

1 коментар

  1. Гост каза:

    Господин Ананиев, ето истинската информация за заплатите на ръководителите в „Южен поток“ ЕАД, както и за начините по които ги укриват.

    Може да се запознаете със сканираните оригинални официални документи, като напишете в Гугъл: „Енергепийна калинка 1 в кабинета Борисов 1 – документи“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране