11.03.2022 | 21:53
За четири години Каракачанов продал военни имоти за 79 млн. лева
Кадровите военни чакат още жилища

От май 2017 г. до май 2021 г. със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов са открити и проведени 313 тръжни процедури, от които 104 са завършили с продажби. Сумата от тях е 79 307 072 лева.  Това съобщи министърът на отбраната Драгомир Заков по време на изслушването му в Народното събрание, предаде БТА.

Заков обясни, че за същия период на общини и ведомства безвъзмездно са предоставени 75 имота и 24 апартамента.

Имотите с отпаднала необходимост в управление на МО могат да бъдат предмет на два вида разпоредителни действия – продажба чрез търг с тайно наддаване и безвъзмездно предоставяне на общини и ведомства.

С продажба чрез с търг с тайно наддаване се реализират значителни приходи за държавния бюджет и отпадат разходи на ведомството под формата на данъци, охрана, поддръжка и административен капацитет за тяхното обслужване, отбеляза министърът.

Заков коментира, че Министерството на отбраната работи паралелно и в двете направления – продажба и безвъзмездно предоставяне по реда на закона за държавната собственост и правилника за прилагане, което се подчинява на основната политика за освобождаване от ненужна инфраструктура на ведомството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране