09.08.2023 | 13:57
Забъркаха в гей скандал кандидата за кмет на Бургас Бачийски от ПП
Демократична България се цепи от "Промяната", издига Димитър Найденов

В гей скандал беше забъркан кандидатът за кмет на Бургас Константин Бачийски. Депутатът от ,,Промяната“ ще се опита да прекрати дългата серия на Димитър Николов, който още не е обявил дали ще се яви на изборите и с чия подкрепа, писа „Галерия“.

Активисти за защита на гей правата обвиниха Бачийски, че е имал хомофобски изяви покрай прайда в Бур- гас преди две години. Според тях депутатът с неизменната бяла риза без вратовръзка е сред организаторите и участва на „контрапротест“ — „шествие на хетеросексуалните“ в града, редом до представители на партия „Възраждане“ и местни „патриотични“ организации. Тогава общински съветник от партията си „Средна европейска класа“, той взима участие и в телевизионен дебат в местна телевизия по въпроса „Има ли основание за провеждане на Бургас прайд?“. Самият Бачийски отрича да е бил сред организаторите.

„Единственото вярно е, че участвах в телевизионното предаване“, сподели кандидатът за кмет. „Там не казах абсолютно нищо скандално. Тезата ми беше и остава, че всеки има право на личен живот в спалнята и не може да му се бъркаме. Подобни паради обаче също не бива да бъдат преекспонирани, като всички се занимаваме с тях“, сподели Бачийски.

Според хора от щаба му той вече е станал жертва на черна кампания, заради която от ПП не бързат да обявят кандидатите си за големите градове. Той е популярен в Бургас с работата си на общински съветник, като редовно беше единствена опозиция на кмета Димитър Николов.  IT спецът пръв повдигна и темата с резиденцията на Доган  в „Росенец“. После тя му беше открадната хитро от Христо Иванов и Ивайло Мирчев, които я пренесоха на национално ниво.

Освен с бялата си риза депутатът е известен с мнението си, че привилегиите на народните представители като безплатен паркинг, жилище и транспорт са незаконни. Бачийски винаги плаща „синя зона“ в София, но покрай ограниченията в лимита му е чест клиент на „паяците и плаща солени глоби. Масло в огъня наля и Ивайло Мирчев от ДБ. Явно недоволен от решението на „Промяната“ за Бачийски, депутатът намекна, че ще вдигат свой кандидат. Той го посочи – народния представител Димитър Найденов. Така партньорите в коалицията може да разцепят съвсем вота и да не го докарат дори до балотаж в един от стратегическите български градове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране