10.12.2023 | 23:27
Задава се сняг и още студ, вижте кога
Очаква се усложняване на зимната обстановка

Следващата седмица в петък и събота се задава зимна обстановка. Това обявиха синоптиците от Meteo Balkans.

Според последните анализи на Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF), под влияние на преминаваш през България средиземноморски циклони, в периода между 14-17 декември ще се създаде значителна валежна обстановка от дъжд и сняг.

Около обяд в четвъртък (14.12), от запад на изток облачността ще започне да се увеличава и в Западна и Северозападна България ще започнат нови валежи от дъжд. В петък валежите ще обхванат цялата страна, като в планинските райони те ще преминат в сняг. Синоптичната обстановка до края на деня в петък и през нощта срещу събота в цялата страна ще се влошава. Валежите ще са придружени от силни пориви на вятъра, а с понижението на температурите и в по-ниското ще са от сняг. Не са изключени и виелици.

Важно е да уточним, че GFS към този момент НЕ прогнозира такъв процес. Тоест прогнозата има съществена несигурност, но е хубаво да бъдем информирани.

Синоптиците апелират шофьорите да обърнат внимание на прогнозите за предстоящата обстановка!

През следващите дни тази прогноза ще претърпи много промени и реално тази прогноза не е официална. Идеята на този тип прогнози е да се даде общ поглед за това какво можем да очакваме през седмицата.

Както неведнъж сме подчертавали, подобни прогнози са несигурни в по-дългосрочен 7-дневен план и е възможно да претърпят изменения, затова следете и ежедневните прогнози.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране