04.06.2022 | 20:51
Зам.-министър: Опитаха да ме корумпират с оферта за милиони
Според Иван Христанов вече няма нужда държавата да изкупува зърно за попълване на държавния резерв

„Към мен беше насочен опит за корупционно въздействие. Става дума за милиони – заяви зам.-министърът на земеделието Иван Христанов пред “Нова Нюз”. – Канализирано е предложение, че бих могъл да се облагодетелствам с милиони, стига да свърша работата. В случая бяха замесени нищо неподозиращи лица. Те не са подозирали в какво ги въвличат. Отидох в ГДБОП. Дадох показания и работата вече е при тях. Пари няма да взема и изобщо не се интересувам от материални облаги”.

Освен това Христанов заяви, че проблемът с хладилните камиони на ГКПП “Капитан Андреево” вече е разрешен.

„Относно проблемите с опашките и натрупванията, които имаше в първите дни, мога да кажа, че те са решени. Вчера имаше делегация на високо равнище. Обиколихме целия пункт. Там бяха представители от дипломатическата мисия, зам.-министърът на търговията на Турция, както и министър Събев (на транспорта – б.р.). Със задоволство констатираме, че можем вече смело да кажем, че този казус с хладилните камиони е разрешен”, каза той.

По думите му, от турска страна също са потвърдили, че всичко е наред и са благодарили за бързата реакция на държавата ни.

Що се отнася до попълването на държавния резерв със зърно и дали то е пред провал, Христанов коментира: „Имаше административни предизвикателства, които продължиха твърде много време. Когато ние трябва да предприемам едно действие, то винаги се мотивира от конкретни фактори. Има оценка на риска и на необходимостта. Вече сме толкова близо до реколта, че смятаме, че имаме отпаднала необходимост и не считаме, че от този момент нататък си заслужава да продължаваме с този процес. Последните обстоятелства ни провокират да направим нова оценка и евентуално да предложим на колегите от финансовото и другите министерства отпадане на необходимостта и спиране на цялата сделка”, добави той.

3 коментара

  1. Синапов каза:

    Христанов, ти май завидя на Даскалов за “славата” на “неподкупен” и си спретна своя легенда за “неподкупност”. Елементарно, Христанов!(

  2. Гогол каза:

    Осъзна колко си невеж в земеделието,нали?

  3. Земеделец каза:

    Смешник! Нищо не разбира от земеделие. Когато бивши министри на земеделието му казваха, че изкупуването на зърно е безсмислено той се дуеше популистки. Стана за смях.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране