20.06.2018 | 21:44
Зам.-министърът в оставка Росица Димитрова обяви, че била ‘сготвена’. Деница Сачева ли е?

В емоционално интервю зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, която хвърли оставка по-рано днес заради луксозното си пътуване до САЩ, заяви, че най-вероятно е била “сготвена”.

Според нея атаката е извършена от някой, който “изпитва удоволствие от такива неща”. “Аз нямам вина, че е купен такъв билет. Не участвам в тези процедури да избирам какъв билет да се купи”, каза тя в ефира на bTV.

Мотивът за оставката на Росица Димитрова е във връзка с участието ѝ в 11-ата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк. Социалното министерство е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети само за една командировка. Димитрова е пътувала в бизнес класа с билет за 8306 лв., държавният експерт от отдел “Интеграция на хората с увреждания” Надежда Харизанова е била в икономичната класа срещу 2016 лева.

“Да скъп е (билетът, бел. ред.). И на мен не ми харесва, че е толкова скъп”, коментира още Димитрова. Тя заяви, че най-вероятно не е било редно да лети в бизнес класа, но си е изпълнила ангажимента.

Росица Димитрова през сълзи споделя, че нейното семейство я е насърчило да подаде оставка: “Самите те ми казват: „Откажи се, не си заслужава, толкова усилия полагаш в годините, не заслужаваш това”.

Тя изрази надежда, че нейната оставка ще успокои обществото. След като се раздели с поста на зам.-министър, Росица Димитрова ще се върне на работа в Община Велико Търново.

Протестиращите майки смятат, че освен Димитрова, оставка трябва да подаде и другият зам.-министър Зорница Русинова.  “Цялото общество се умори от това реване. Първо рева Бойко Борисов, сега рева и зам.-министърката, не знам кой още трябва да реве. Най-важното, което трябва да направят, е просто да си свършат работата”, заяви една от майките.

Според неофициално информация, манипулираната информация за командировката на Росица Димитрова е била изнесена от зам.-министърката на образованието Деница Сачева, чието име се спрягаше за министър в краткото време, в която Бисер Петков беше в оставка. Росица Димитрова се води номенклатура на ГЕРБ и протеже на председателя на парламентарната група Цветан Цветанов. Тя беше в депутатската листа във Велико Търново. Именно нейното име се спрягаше за социален министър на мястото на Петков, но от Истанбул Бойко Борисов го “върна на поста”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране