13.10.2022 | 12:15
Зам.-шеф на Столичния общински съвет „превзе“ Общината, влезе маскиран в тоалетните
Тази сутрин Борислав Иванов се е промъкнал в кабинета на кмета Йорданка Фандъкова, за да се щракне пред знамената на България, Европейския съюз, Столичната община и на Украйна

Зам.-председателят на Столичния общински съвет Борислав Иванов пусна снимка със знамето на Украйна на фасадата на общината в социалната мрежа днес и обяви, че „ще го сваля, когато искам аз“. Той се е промъкнал маскиран в кабинета на кмета Йорданка Фандъкова тази сутрин, и така е стигнал до балкона, където са знамената на България, Европейския съюз, Столичната община и на Украйна.

То бе поставено с решение на СОС от 7 април със срок „до приключване на войната“. Месец по-късно активисти на „Възраждане“ паркираха камион с вишка пред общината и необезпокоявано от полицейската охрана на сградата, свалиха знамето.

Иванов, който е общински съветник от „Атака“, преди седмица обяви, че става партиен член на „Възраждане“, ако го приемат, но остава в групата на „Патриоти за София“, където са заедно с ВМРО. Ако я напусне, ще се раздели и с поста на зам.-председател на СОС, както постановява правилника за дейността на съвета. Иванов е и председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност.

От няколко дни той обикалял сам из сградата, влизал навсякъде, включвал компютри, казаха от администрацията. Според някои служители той свалил знамето, което бързо е било заменено, според други – само се е заканвал.

„Демократична България“ призова за оставката му заради хулиганските прояви и отстраняването му от всички заемани постове в общинския съвет. Ще бъде изпратен и сигнал до МВР и прокуратурата за извършените от Иванов противообществени прояви. „Ето с такива управляват София ГЕРБ и Фандъкова“, коментира независимият общински съветник Борис Бонев.

Групата „Патриоти за София“ обичайно гласува заедно с ГЕРБ и така осигуряват мнозинство в СОС, което управлява София от 2019 г. „Призоваваме групата на ГЕРБ да преосмисли дали софиянци са им дали доверие да управляват столицата в коалиция с политици, които нямат елементарно уважение към правовия ред“, се посочва в позицията на „Демократична България“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране