12.09.2023 | 20:50
Започва разследване за импийчмънт на президента на САЩ
Има „култура на корупция” около семейство на президента на САЩ

Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти заяви днес, че ще инструктира комисия в Камарата на представителите да започне разследване за импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън, предаде Асошиейтед прес.

Маккарти каза, че участващите в разследване Камарата на представителите са стигнали до извода, че има „култура на корупция” около семейство Байдън. Маккарти направи това изявление на фона на растящия натиск върху него от представители на дясното крило на Републиканската партия да предприеме действия срещу Байдън.

Маккарти планира да свика конгресмени на заседания при закрити врата няколко пъти тази седмица, включително на заседание, на което да бъде обсъден отстраняване от поста на Байдън. Освен това председателят на долната камара на Конгреса се опитва да прокара закон, чрез който да бъде избегнато спирането на работата на американското федерално правителство в края на месеца, предаде БТА.

Маккарти отново е на политически кръстопът, като се опитва да угоди на най-консервативните републиканци и да предотврати собственото си отстраняване от председателския пост в Камарата на представителите, отбелязва АП. Белият дом заяви, че инициативите за импийчмънт на президента Байдън са политически мотивирани.

„Председателят Маккарти не бива да се поддава на влиянието на екстремистки настроени крайнодесни конгресмени, които го заплашват със спиране на работата на правителството, ако не се сдобият с импийчмънт на президента Байдън, който би бил неоснователен и неподкрепен с каквито и да било доказателства. Последиците за американския народ биха били твърде сериозни”, заяви Белият дом.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране