17.07.2016 | 12:39
Заради събитията в Турция БСП се отказа от вота на недоверие
Българската реакция е била бърза и адекватна, смята соцлидерът Корнелия Нинова

БСП се отказа от внасяне на вот на недоверие към правителството по темата сигурност, която включваше вътрешна и външна политика, както и отбрана. Причината са събитията в Турция.

Социалистите събраха подписи за това още в петък и се готвеха в понеделник да внесат вота в деловодството на парламента, за да бъде разгледан още преди депутатската ваканция.

Събрани бяха 38-те подписа на червените депутати, както и на независимите Велизар Енчев и Георги Кадиев. Очакваше се още 8 народни представители от АБВ да се включат в подписката за вота.

Още вчера обаче ръководството е преценило, че опитът за преврат в южната ни съседка и усложнената международна обстановка налагат ревизия на инициативата им. Това потвърди днес и самата Корнелия Нинова. Според нея в този момент на усложнена международна обстановка не трябва да има противопоставяне.

„Ще предложа на председателите на партиите, с които обсъждахме такава тема, да я оттеглим на този етап”, заяви Нинова, пояснявайки, че моментът за това не е подходящ. „В момента трябва да се обединим всички и да защитаваме националната сигурност на България”, категорична беше тя.

Нинова подчерта, че международната обстановка е доста сложна и затова в момента няма място за политическото противопоставяне. Според нея българската реакция на събитията в Турция е била бърза и адекватна. „Мисля, че трябва още в сряда Народното събрание да излезе с обща позиция”, заяви Нинова.

Нинова се присъедини към позицията на “Атака” за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност при президента (КСНС), но с уговорката, че това трябва да стане, ако се наложи и възникне ново напрежение.

Припомняме, че по-рано парламентарният председател Цецка Цачева пък се обяви за свикване на извънредно заседание на Народното събрание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране