13.02.2024 | 21:04
Защо чак на шестия ден е предприет обиск в заведението на Нотариуса?
Цветан Цветанов направи паралел между убийството на Нотариуса и това на Алексей Петров

Отговорът на държавата трябва да бъде много адекватен, но за съжаление през последните години видяхме една политическа нестабилност, която пряко рефлектира върху системата за сигурност – така бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и председател на Републиканци за България коментира заплахите срещу магистрати, разследвали престъпна схема, за която има съмнение, че се е сраснала с магистратските среди.

В предаването „Още от деня“ по БНТ той заяви, че има сериозни пробиви в националната ни сигурност. Всички криминални случаи, както и тези, свързани с шпионаж, показват, че няма ясна политическа воля, която да стои твърдо зад реформите и това, което трябва да се направи.

„За мен тревожното е, че по сигналите, подадени от съдия Владислава Цариградска 2019-та или 2020-та февруари месец, никой не е предприел адекватни действия, за да бъде осуетено разрастването на тази мрежа. Това, което видяхме, че е в близост до Специализирания съд и прокуратура – през последните години е било открито заведение, което е било с протекцията на въпросния Мартин Божанов – Нотариуса и се е ползвало от определени магистрати, които са имали тази възможност.“ – посочи Цветанов.

Той попита защо чак на шестия ден са предприети действия за обиск във въпросното заведение.

Цветан Цветанов направи паралел между убийството на Нотариуса и това на Алексей Петров, като подчерта, че „и двете фигури са имали огромно влияние в съдебната система и в начина и механизма на функциониране на престъпния свят – срастването на престъпния свят с държавата“.

Той каза, че по времето, когато е бил вътрешен министър, не му е била докладвана оперативна информация за Мартин Божанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране