08.05.2017 | 12:43
Защо новините на Нова тв са срам за журналистиката
Дано наистина стана собственост на Пеевски. Че поне да фалира без много гърчове… По пеевски…

Да кажем, че уважавам колегите в Нова ТВ. Много от тях са профита, независимо какво телевизията показва като крайна продукция. Разбирам и потребността им да защитят медията си, колегата си, директора си. Само едно не разбирам.

Когато преди близо година медията им, директорът им, баш директорът и номинален съсобственик изгониха и заличиха ОТ ВСИЧКИ медийни канали под контрола на Нова ВСЯКА ИНФОРМАЦИЯ, включително и интервютата, на карикатуриста Чавдар Николов – какво казаха/написаха тогава? Знаете ли какво – едно ГОЛЯМО НИЩО. Защото това нали било между автор/външен/ и ръководството…

И от самолет е видно, че медията е под контрола на Бойко Борисов – нищо, което е уличаващо Борисов и ГЕРБ не вижда бял свят нито в разследвания, нито в новини.  Публицистиката пък изобщо изчезна. Пак да не криви рахатя на Борисов. И коалиционният му „партнер” Цацаров.

Нова ТВ е развалина – ширпотреба продукция за домакини без работа, развлекателен канал за допълнително отслабване на съпротивителните сили на обществото срещу мутризацията. Дано наистина стана собственост на Пеевски. Че поне да фалира без много гърчове… По пеевски…

От доста време говоря, че „Новините” на Нова тв са срам за журналистиката и нямат нищо общо с никакви стандарти. Репортажите за спечелили бедняци от моментните игри с талони, които са очеизвадна скрита реклама и по всички параграфи трябва да се санкционират от СЕМ, са само един пример. Подтикването към хазарт под формата на скрита реклама, при това с адресат най-бедните хора, е потресаващ пример с красноречиво обругаване на всякакви журналистически стандарти.

Изобщо не ме изненадва съществувалата система на цензура и имам пълно доверие в истинноста на думите на Васил Иванов. Нова телевизия е мега балон под налягане. Помпан от собствениците си и партниращите им присъдружни собственици, групирани около Прокопиев. Бе те не смеят да цитират първоизточник на информация, вие се чудите дали цензурират.

Единственото предаване, в което съм гостувал, и за което смея да кажа, че се прави професионално е Часът на Милен Цветков, главно заради неоспоримите качества на водещия и очевидната му нетърпимост към политическата пошлост.

Мирослав Иванов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране