05.06.2017 | 20:41
Жега през юни. Термометърът удря утре 31°
Ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 26° и 31°

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево. Това съобщи Георги Цеков – дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, цитиран от Фокус. Атмосферното налягане ще бъде около и малко по-ниско от средното за юни.

Ще се появи слаб югоизточен вятър. Над западните райони отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там след обяд и привечер ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 26° и 31°.  Над Черноморието ще бъде слънчево, с незначителна облачност в сутрешните часове. През деня ще духа слаб югоизточен вятър. Ще е по-топло с максимални температури между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планинските масиви в Източна България ще бъде предимно слънчево, докато над тези от Западна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места привечер ще превали и прегърми. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°. В сряда преди обяд ще бъде предимно слънчево.

След пладне над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Предимно слънчево ще се задържи над източните райони. Максималните температури ще са между 27° и 32°. През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува хладен въздух. По преминаващия атмосферен фронт, краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени с гръмотевици ще има и в нощните часове. В четвъртък през деня и в източните райони на много места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат с 3-4 градуса. В петък ще има променлива облачност, само на изолирани места ще превали. Вятърът в източните райони ще бъде от север-североизток, предимно умерен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране