18.07.2015 | 13:18
Жул Бианки почина след 9 месеца в кома
Семейството на французина оповести смъртта му днес
Огромна трагедия почерни Формула 1 и световния спорт като цяло, след като френският пилот Жул Бианки почина след 9-месечна кома, а новината бе потвърдена от неговото семейство в ранните часове на днешния ден.

Той катастрофира тежко по време на Гран При на Япония през октомври месец и въпреки усилията на лекарите така и не успя да се върне към живота.

„С много голяма мъка искаме да ви съобщим, че Жул си отиде от този свят през нощта. Той се бореше до последно за живота си, но неговата битка прилючи. Искаме да благодарим на персонала в болницата, в Ница, който се грижеше за него, както и на лекарите в Япония, които поеха грижите за него веднага след инцидента“, обявиха от семейството на французина.

„Също така искаме да благодарим на всички колеги на Жул, както и на феновете, които демонстрираха своята изключителна загриженост през последните няколко месеца“, допълва се в изявлението, което е подписано от родителите Филип и Кристин, братът Том и сестрата Мелани.

От Маруся, отборът на Бианки, също изразиха своите съболезнования.

„За нас бе привилегия да имаме пилот като него в нашия отбор“, обявиха от тима.

Бианки си отиде на този свят само на 25 години. Той дебютира за Формула 1 през 2013 година и бе един от перспективните пилоти на този спорт.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране