16.03.2017 | 0:01
Журналистка сезира ЦИК за билбордове на Борисов с генералска униформа
Какви комплекси, каква лична драма! Горкият Бойко. Защо ли се изживява като пожарникарски Пиночет?!

Журналистката Соня Колтуклиева сезира Централната избирателна комисия (ЦИК) за билбородве на ГЕРБ. В сигнала си тя посочва, че на билбордовете кандидат-депутатът Бойко Борисов е в генералска униформа на фона на националния флаг на Република България. Множеството билбордове са се появили по магистрала ”Тракия” в посока София – Пловдив и в посока Пловдив – София.

В профила си във фейсбук журналистката заявява: „Измисленият генерал Борисов, болезнено ужилен от разгромяващата победа на истинския армейски генерал Радев, панически извади от албума си една вехта снимка и тръгна да си го мери на пагон и стойка… Какви комплекси, каква лична драма! Горкият Бойко. Защо ли се изживява като пожарникарски Пиночет?!“.

Тя допълва, че Борисов нарушава закона, защото според Изборния кодекс и решение на ЦИК от август 2016 г. се забранява използването на държавни символи, като трибагреника и националния герб, в агитационни материали. Забраната важи и за генералската униформа, защото по нея има символика.

Забраната важи и за знамената и гербовете на чужди държави. От ГЕРБ реагираха, че националният предизборен щаб на партията няма нищо общо с поставените билбордове. От партията са категорични, че добре познават изборното законодателство и по никакъв начин не биха си позволили да го нарушават.

2 коментара

  1. Питам1 каза:

    „…няма нищо общо с поставените билбордове. „КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ?“ – Б.БОРИСОВ

  2. Дочев каза:

    Това е абсолютен кич,хрумнал на някой подмазвач с втечнен мозък.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране