30.06.2017 | 2:53
Зурлева ще отговаря и за новините в Нова тв
Промяната в длъжността предизвика спекулации за промени в новинарския екип на медията

Освен като член на Борда на директорите на „Нова Броудкастинг груп“ Силва Зурлева вече ще отговаря и за новините. Промяната в длъжността предизвика спекулации за промени в новинарския екип на медията, но медийната шефка отрече да подготвя рокади или уволнения.

„Освен по-голямата отговорност, която ще нося, нищо друго няма да се промени. Нямам никакви намерения да правя персонални промени в новините и актуалните предавания. Всички колеги са големи професионалисти, имат енергията да променят нещата към по-добро и ако има някаква промяна, свързана с рубрики и предавания, тя ще дойде от тях самите, не от мен и моята позиция“, заяви тя. Зурлева даде интервю за столичен вестник, малко след като бившият журналист на Нова Васил Иванов изтълкува отговорността й като подкрепа за обвиненията, които отправи преди месеци срещу своята бивша шефка в Нова телевизия Дарина Сарелска.

„Собствениците на Нова телевизия признаха с това решение думите ми за упражнявана системна цензура към мен от шефката на Новини и Актуални предавания – Дарина Сарелска. С дипломатичен ход те назначиха за неин шеф, който „да наблюдава работата й“ – Силва Зурлева. Дали обаче това ще промени нещо в Нова“, развихри се той в социалните мрежи. Иванов похвали Зурлева, че никога не е упражнявала цензура към него или когото и да е и е принципна като шеф. Той смята обаче, че технологично ще е невъзможно Зурлева да знае какви разпореждания за отразяване или неотразяване на някаква новина или разследване дава ежедневно на 60-70 журналисти, които оперативно ще продължи да ръководи.
Като член на Борда на директорите Зурлева отговаряше за политиката на телевизиите, стратегическото развитие и новите проекти на компанията. Твърди се, че досегашните й задачи се запазват, а новата отговорност се явявала като повишение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране