14.10.2023 | 13:33
1 милион лв. за Вили Лилков от ГЕРБ!
Петър Москов бил свръзката между хората на Бойко и екипа на „Синя София”

Колосалната сума от 1 милион лева се говори, че е уредена за кампанията на Вили Лилков за кмет на София, но не от неговия екип, а от… бизнесмени, които са изключително близки до ГЕРБ. За това разказаха за „Уикенд” от една от партиите, които се състезават за местния вот в столицата.

Лилков, който е представен като коалиционен кандидат на десните от „Синя София” прави впечатлително скъпа кампания, въпреки че от самото начало на надпреварата бе алтернативен и протестен кандидат срещу статуквото и старите муцуни от ДС. Според запознати, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бил напълно наясно още отпреди месеци, че кметски пост партията му трудно ще види в столицата и решил да заложи сили на общински съветници и да играе за „свой алтернативен кмет”.

Вили Лилков вече няколко пъти отрече Борисов и ГЕРБ да стоят зад рамото му, но се говори, че именно бизнесмени покрай партията на Борисов са дали лепта от почти 1 милион лева, с които Лилков да се опита да отиде на балотаж. Не друг, а бившият министър на Бойко Борисов и лидер на КОД Петър Москов, който пръв издигна кандидатурата му, бил топлата връзка между екипа на „Синя София” и щедрите благодетели.

Въпреки че по време на цяла кампания плюха по „модела ГЕРБ в София”, от екипа на проф. Лилков взеха, че отвориха врати за разговори с останалите десни формации в името на благоденствието на града, което озадачи симпатизантите в края на кампанията. До изборите остават две седмици и половина, и на фона на избухващите скандали с други номинирани кандидати, и абсурдната кандидатура на Антон Хекимян за кмет от Борисов, за да начеше егото на партията и да има свой номиниран, добър резултат за Лилков звучал направо възможно, смятат десни избиратели. Според данни от вътрешно социологическо проучване, професора можел да вземе между 11 и 14% от гласовете в столицата.

Доста пъргаво се движела обаче напред в класациите и кандидатката на левицата Ваня Григорова, която също имала големи шансове за успех на изборите. В интерес на истината, според част от актива на една от партиите на вота, Бойко Борисов хитро дърпал конците от две места за евентуален кмет и силна общинска листа с мнозинство на ГЕРБ – чрез Вили Лилков и десните, които нямало да припознаят Васил Терзиев, и чрез собствената си листа съветници, като партията била готова да прежали кметското кресло в името на мнозинство, което в СОС да й гласува всичко, което е в интерес на формацията ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране