03.11.2017 | 0:01
11 месеца след взрива няма нито една готова къща в Хитрино
От 11 къщи, които трябва да бъдат построени от Строителната камара, 10 са готови на 85%

Почти година след взрива на влаковата композиция в Хитрино няма нито една готова къща. Това призна вчера кметът Нуридин Исмаил на пресконференция в Шумен. Той припомни, че е предвидено построяването на 13 нови сгради, които трябва да се изградят по Социалния фонд, но те са на етап, в който са издадени 11 разрешения за строеж. Едва 9 са скючените договори за къщи. От тях 5 са завършени „на 75%“, което значи, че няма нито една готова, 5 са на основи, а 3 не са започнати заради проблем с документите.

От 11 къщи, които трябва да бъдат построени от Строителната камара, 10 са готови на 85%, обясни Исмаил. По думите му са довършени 37 покрива, по 14 се работи, а по още 15 ще се сключат договори.
Исмаил отчете, че от Социалния фонд са похарчени 4 819 000 лв. Средствата били използвани за лечение, обезщетение на близки, социална помощ на пострадали и ремонт и строеж на къщи.

Припомняме, че Исмаил, заедно с председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмед, бяха изключени от ДПС през юни т.г. Мотивите за това бяха сигнали от гражданите в Хитрино, че възстановяването на населеното място не върви съобразно техните очаквания и нямало прозрачност как се разходват над 12-те млн. лв., събрани за възстановяване на пострадалото село.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране