19.09.2015 | 0:02
130 млн. лв. ще похарчим през почивката
85 хил. души заминават зад граница, 280 хил. ще отмарят у нас

130 млн. лв. ще похарчим през четиридневната ваканция, която се оформя покрай Деня на независимостта, изчислиха експерти. Около 85 хил. сънародници ще почиват зад граница, а 280 хил. са предпочели да разпуснат по родните курорти.

Около 1200 лева може да излезе почивката на едно семейство с две деца по родните курорти за 4-те почивни дни. Повечето хотели по морето работят. Предлагат ниски цени и се надяват така да компенсират слабите печалби от лятото. Хотелиерът Вълчо Вълчев от Слънчев бряг с нетърпение чака гостите за празника и им обещава спокойна почивка.

От туристическия бранш очакват добри печалби в рамките на 4-те почивни дни и то не само по морето. Много търсени са малките хотели и къщи за гости. Сред предпочитаните места е Велико Търново, където ще е кулминацията за Деня на независимостта.

85 хил. наши сънародници ще пътуват в чужбина. Изчисленията на Института за анализи и оценки в туризма са, че едно четиричленно семейство ще похарчи по 2400 лева за отдих зад граница.

Основно ще посетят плажовете на Гърция – близо 48 хил. души. 12 хил. ще пътуват до Турция. Сърбия, Македония и Румъния също са търсени. За Западна Европа се предпочитат Германия, Великобритания и Испания. Бежанската криза и напливът на бежанци по границата не стряскат сънародниците ни да пътуват за мини ваканцията през септември до южните ни съседи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране