10.07.2016 | 17:18
15-годишното момче, наръгано в Китен, ще живее
Приятелят му извадил нож на улицата и хладнокръвно започнал да го сече
Петър Русев

15-годишният Борис Минчев, който беше наръган с нож в Китен, е стабилизиран. Момчето е преведено от реанимация в Отделението по обща хирургия, съобщиха от МБАЛ-Бургас.

Борис е транспортиран в бургаската болница на 8 юли с тежки наранявания в областта на шията, гърба, скалпа и над лакътя и е опериран по спешност. „Младежът е здравноосигурен и лечението е покрито от Здравната каса. МБАЛ-Бургас е обезпечила лечението му с нужните медикаменти, анестезии, консултации и лекарски грижи. Сигналите със зов за събиране на пари за лечението му, които циркулират в публичното пространство, са манипулация”, каза Надежда Гендова, говорител на МБАЛ-Бургас.

В същото време Окръжният съд на Бургас определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 17-годишния Петър Русев, който е направил опит да убие приятеля си. Обвиняемият Русев е непълнолетен и учи като частен ученик, живее ту в Девин при баба си, ту в Копенхаген при майка си.

За престъплението, което е извършил и повдигнатото обвинение по чл. 93, т.7 НК, е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, но тъй като е непълнолетен, наказанието е редуцирано до 5 години лишаване от свобода.

Съдът мотивира решението си за задържане под страна с това, че Петър Русев не живее постоянно на един адрес и има опасност да се укрие и да направи ново престъпление. Извършеното преди ден престъпление е станало на оживено място, на централна улица, в присъствието на много хора. Русев носел в себе си хладно оръжие, извадил го и започнал хладнокръвно да нанася ударите по своя приятел. Според съдиите, тази проявена бруталност и жестокост изисква и налага най-строгата мярка. В понеделник изтича срокът за обжалването й, съобщиха от пресцентъра на съда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране