15.09.2017 | 0:01
17 страни поискаха от МОК да изхвърли Русия
Страната била отговорна за огромния допинг скандал

17 антидопингови агенции на нации, членки на МОК, подписаха петиция до шефовете на комитета за изхвърляне на Русия от зимната Олимпиада в Пьончан 2018. Моментът за искането е критичен, защото в момента тече конгрес на МОК и петицията вероятно ще бъде взета под сериозно внимание на него.

Групата се обръща към ръководството на МОК и спортния свят с аргумент, че централата „отказва да държи отговорна Русия за огромния скандал с допинг“, който бе разкрит около атлетите от тази страна. В петицията се изказва съмнение и около чистотата на игрите Пьончан 2018, които започват след само 5 месеца. „МОК трябва да престане да подритва кутията по пътя, а да вземе незабавно сериозни мерки“, се казва в обръщението.

Преди дни в. „Ню Йорк Таймс“ съобщи, че от 96 случая на атлети, разследвани в скандала от руската Антидопингова програма, 95 са обявени за „приключени, поради липса на доказателства“.

Страните, подписали петицията са: Австрия, Австралия, Канада, Дания, Финландия, Франция, Германия, Ейре, Япония, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Сингапур, Швеция, Великобритания, САЩ и Институтът на националните антидопингови организации като обединител на исканията им.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране