09.07.2015 | 10:42
31 българчета изоставени в Испания, настаниха ги в пансион за бежанци
Фирмата „Гъливер травел” е заплатила само първите две нощувки, а екскурзията е трябвало да продължи до 14 юли

31 българчета са били изоставени от туроператорска фирма в Испания. За това сигнализираха родителите на едно от децата. Те са ученици в Националната финансово-стопанска гимназия в София.

Групата е на екскурзия с автобус в Лорет де Мар. Фирмата „Гъливер травел” е заплатила само първите две нощувки – една в Хърватия и една на местна земя. После децата са били настанени в пансион за бежанци.

Пред бТВ зам.-директорката Хриси Войнова от Националната финансово-стопанска гимназия обясни, че учениците, които са от 8, 9 и 10 клас, са добре и се полагат всички усилия, те да не усещат липсите. Децата едва вчера са научили, че има някакъв проблем с пътуването им.

„Уведомили сме инспектората, че децата ще пътуват”, каза Войнова, като допълни, че родителите на децата са сключили договорите. „Маршрутът е много дълъг и не можем да носим отговорност за некоректността на фирмата”, посочи тя.

От гимназията са опитали да се свържат с фирмата, но не са успели. Все пак колегите им в Испания са получили уверение, че нужните пари ще бъдат преведени до 11,30 ч. българско време от „Гъливер травел”. За случая е уведомено посолството на България в Мадрид, като испанска полиция разследва случая.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране