26.02.2018 | 0:01
4-месечна фирма купува най-голямото ЕРП в България
В Пазарджик бизнес дамата е най-популярна с участието си във фирмата "Риал Стейтс",

Предварителният договор по сделката за придобиването на “ЧЕЗ-България” е подписан в петък с пазарджишката фирма “Инерком България”, потвърди собственичката на фирмата Гинка Върбакова. Сделката може да бъде финализирана след одобрението на регулаторните органи. По-рано в четвъртък ЧЕЗ обяви, че “Инерком България” е определена за купувач на 7 нейни дружества в България. По неофициална информация сделката е за 320 млн. евро.

“Интерком България” е регистрирана на 17 ноември 2017 г., с капитал от 50 хил. лв., а се кани да придобие бизнес за над 2 млрд. лв. В съобщението си Върбакова признава, че дружеството е учредено специално за сделката с ЧЕЗ. То било подкрепено от цялата група компании на “Инерком”, които повече от 10 г. работели в областта на енергетиката, енергийната инфраструктура и строителството. Според данните в Търговския регистър Върбакова притежава еднолично фирмите “Инерком Груп” ЕАД, “Инерком” ЕООД, “Си Джи Груп” и “Контур 7”. Съдружник е в дружествата “Сигма Тел” и “Дивелъп Консулт”. Освен че ръководи собствените си компании, участва и в управата на “Солар Къмпани”, “Солар Грийн Енерджи”, “БГ Енерджи”, “Стройбилдинг”, “София Ски”.

В Пазарджик бизнес дамата е най-популярна с участието си във фирмата “Риал Стейтс”, за която преди четири години тогавашният общински общински съветник Румен Петков обяви, че дължи на общината 1 млн. лв. неустойки заради скандално известния фотоволтаичен парк край пазарджишкото село Априлци. И към момента не е ясно дали неустойката е погасена и какъв е точният й размер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране