21.09.2016 | 20:08
40% от българите не одобряват Бойко Борисов
56,9% от анкетираните със сигурност ще гласуват на президентските избори

40% от българите дават отрицателна оценка за дейността на Бойко Борисов. Това сочи национално представително проучване на „Алфа Рисърч“, проведено в периода 9-15 септември. От графиките на социологическата агенция става ясно, че отрицателният рейтинг на премиера надвишава положителния трайно от февруари 2016 г. Положителна оценка за Борисов сега дават едва 27 на сто.

40% от хората вече се притесняват от нарастващата имиграция на хора от третия свят към България, показва изследването. Преселниците вече са основна вътрешна заплаха за хората, наред с корупцията, демографския срив и бавното икономическо развитие.

Сред външните заплахи за сигурността на страната ни на първо място българите поставят международния тероризъм. С над 30% се е увеличил броят на българите, които смятат, че най-сериозната заплаха за страната ни е международният тероризъм. На второ място сред външните заплахи за сигурността българите поставят притока на бежанци. 61% от тях се чувстват застрашени от преселниците. 43,1% от българите смятат, че правителството трябва да има по-твърда политика към бежанците.

56,9% от анкетираните със сигурност ще гласуват на президентските избори, 51,4% – на референдума. Началото на есенния политически сезон се характеризира с малки, но многозначителни промени в рейтинга на политическите лидери, сочи проучването на „Алфа Рисърч“. Изключително интересна е ситуацията вляво. След драмата с номинацията на ген. Радев и разтрогването на предизборния съюз между БСП и АБВ, Г. Първанов бележи нов спад от 2% и така за първи път рейтингът на бившия президент пада до този на председателя на БСП – 18,3% за Георги Първанов, 18,5% за Корнелия Нинова. Новият председател на БСП излиза от скандалите без поражения, сочат данните от проучването.

Ако изборите бяха днес, резултатите щяха да бъдат следните: ГЕРБ – 23,5%, БСП – 15,7%, РБ – 5,5%, ДПС – 5,1%, ПФ – 4,6%.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране