06.08.2015 | 20:43
80 души напуснаха ГЕРБ в Своге
Хвърлянето на оставки е заради спуснатия от Цветан Цветанов кандидат за кмет

80 членове на ГЕРБ в Своге напуснаха партията. На прага на местните избори осъзнаваме ясно, че това, което се случва в нашия град и в нашата държава, е грубо и безпрецедентно потъпкване на идеята ГЕРБ, пишат отцепниците в отворено писмо до Бойко Борисов. Ние, които с лицата си работихме, за да бъде прокламирана политиката на  ГЕРБ, днес считаме, че принципите на свободен избор, доброволност, честност и лоялност, законност и достойнство са само думи от устава, подчертават напусналите.

Конфликтите в общинската организация на партията съществуват отдавна, но формалният повод за напускането на партията е номинацията на досегашния кмет на Своге Жоро Георгиев за втори мандат, който е предложен от Цветан Цветанов.

„Той приема функциите си на общински ръководител като еднолично и едновластно управление, основано на принципа „власт и подчинение“. Не зачита диалога и дадените му възможности да изрази себе си, като провежда политика в защита и полза на гражданите и на Своге чрез ситуационно дясната политика на ГЕРБ. Георгиев е изцяло фокусиран върху личния си интерес и амбицията да управлява на всяка цена“, обясняват бившите членове на ГЕРБ. „Не искаме да бъдем членове на политическа партия, която допуска погазване на принципите на доброволност за членуване, за свобода на избора и не зачита Конституцията и ценностите на ГЕРБ, която подменя вота ни и погазва честта и достойнството ни“, категорични са те и предупреждават, че броят на напусналите ГЕРБ ще расте.

През юни подаде оставка ръководството на ГЕРБ в Пловдив заради несъгласие с начина, по който се налагат и номинират кандидати за кметове в различните градове. Пръв хвърли оставка областният координатор Здравко Димитров, който беше областен управител и спряган за кмет на града. Последва го административният секретар Ангел Ангелов, а след него и още шестима души – Анести Тимчев, Мирослав Беляшки, Силвия Райновска, Ваня Таскова, Атанас Папаризов и Вера Исакова.

1 коментар

  1. Аз каза:

    Лица, лица, е не разбрахъе ли, че целувате гъз?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране