09.05.2019 | 11:17
Адвокат: Искаме да знаем с кого е говорил Местан след катастрофата
Който каквото и да твърди, повече от очевидно е, че инцидентът е станал на пътя с предимство, казва представителят на семейството, загубило бебето си

Отправили сме искане към прокуратурата да изясни дали и на кого се е обаждал Лютви Местан непосредствено след катастрофата, в която загина детето на нашия клиент, заяви пред bTV адвокат Николай Димитров. Той защитава интересите на семейството, което изгуби 6-месечното си бебе в катастрофата на разклона край Загорско. “Той твърди, че е бил в шок дълго време след катастрофата, но искаме и информация дали по неговия телефон са водени разговори през това време, за което твърди, че бил в шок”, допълни адвокатът.

Според Димитров колата на семейството се е движела с 90 км в час. Ден по-рано Местан твърдеше, че той се е движел с много висока скорост и е навлязъл в насрещната лента, удрайки неговата кола, а не обратното. Лидерът на ДОСТ твърдеше и, че водачът бил качил във Фейсбук клипове, на които се виждало как той кара с превишена скорост.

До няколко дни трябва да бъде прецизирано обвинението срещу Местан, защото има и други пострадали при катастрофата, освен детето, заяви още Николай Димитров.

“Излизайки от път без предимство, спрял или не на знака “стоп”, той не се е уверил, че по пътя с предимство пристига кола. Той не е изпълнил своето задължение и не е спрял на знака стоп. Дори и да е спрял той не е следвало да продължи маневрата, тъй като негово задължение е едва когато се убеди, че няма други участници в движението, тогава той да излезе. Сблъсъкът е настъпил на пътя с предимство”, обяви адвокатът и подчерта на няколко пъти, че инцидентът е станал на пътя с предимство, по който са се движели неговите клиенти с участието на лице, което излиза от пътя без предимство.

“Хората са много изплашени, имаме притеснения, че може да повлияе на процеса”, допълни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране