27.04.2016 | 11:52
Актриса и сценарист влизат в СЕМ
Депутатите предпочетоха номинациите на ГЕРБ и БДЦ

Две дами са новите попълнения в СЕМ, след като събраха най-много депутатски гласове. Местата си в медийния регулатор заеха номинираните от ГЕРБ София Владимирова, която е позната в телевизионните среди като сценарист на предаването “Сблъсък” и кандидатката на БДЦ Розита Михайлова, която в момента е пиарка на Националната компания “Железопътна инфраструктура” (НКЖИ). Розита Михайлова е завършила НАТФИЗ “Кръстю Сарафов”, като дълги години работи като пиар.

Останалите четирима кандидати не събраха достатъчно гласове. Отпаднаха синът на Радой Ралин – Кин Стоянов, дългогодишният телевизионер Иво Драганов, проф. Любомир Халачев и колегата журналист Васил Чобанов.

Гласуването днес най-сетне дава картбланш на говорителката на Външно Бетина Жотева да се сбогува с Даниел Митов и да седне в креслото си в СЕМ. Тя чака близо година попълването на парламентарната квота, заради което не можеше да изпълни повелята на Плевнелиев да е неговият нов човек в медийния съдник. За близката до ГЕРБ София Борисова това е втори мандат в СЕМ.

По-интересен е изборът на бившата актриса Розита Михайлова.

Михайлова е завършила актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Работила е като актриса в театрите в Пловдив и Бургас. Била е водеща на предаването „Звездите спят, ние не“ по ТВ „Канал 2001“ и PR на Xground, известна като агенцията за манекенки на силовата групировка ВИС 2. Преди да поеме пиара на НКЖИ – Розита Михайлова е PR Мениджър на “Хранителна индустрия “Белла” – България.  Именно по време на работата си там трябва да потушава и тежък скандал, свързан със снимка на съсобственика на компанията Венцислав Георгиев, полегнал до току-що застреляна от него бяла мечка в Канада.

Оказва се, че Георгиев дори не е платил сам цената на разрешителното (60 хил. долара), а го е получил като подарък от приятели. Белите мечки пък са един от символите на борбата с глобалното затопляне. Розита Михайлова тогава коментира, че всички са били неприятно изненадани от реакциите след публикуването на снимката, но не смята, че компанията е в ситуация на кризисен PR. “Политиката на холдинга не толерира личните изяви. Венцислав Георгиев никога не е искал да се афишира в публичното пространство. Според него това не е работа на човек, натоварен с бизнес”.

Брат на Розита Михайлова е активистът от “Протестна мрежа” Теодор Михайлов. В момента той списва в сайта Терминал 3, а в предишните няколко години не са известни трудовите му правоотношения. Михайлов е приятел с министъра на спорта Красен Кралев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране