01.08.2015 | 0:10
Акула спря опит за плувен рекорд
Много съм разочарован, коментира Саймън Домингес

В крайно неприятна ситуация попадна знаменитият американски плувец на дълги дистанции Саймън Домингес при опита му да постави рекорд при преплуването на разстоянието от Сан Франциско до Фалароновите острови в Атлантическия океан. Буквално в края на тежкото изпитание в близост до брега нездрав интерес към него започна да проявява голяма бяла акула.

Амери­канецът се канеше да стане първият човек, преплувал 45-километровото разстояние от моста “Голдън Гейт в Сан Франциско до Фалароновите острови в Атлантика. При този свой опит плувецът извади невероятен късмет, тъй като дъщеря му, която беше на борда на съпровождащия го катер, забеляза зъбатото чудовище да се навърта наблизо. До този момент Домингес беше прекарал във водата малко над 18 часа и от заветния финал го деляха едва 4,8 километра. Екипът прецени, че е свръхнеразумно опитът за рекорд да продължи в компанията на акулата и затова 49-годишният Саймън се прехвърли в лодката, съобщава ТАСС.

“Много съм разстроен, защото бях буквално на една ръка разстояние от рекорда, заяви Домингес при пристигането си на брега. – Беше тежко да се откажа, но акулата си е акула. Благодаря на дъщеря си, която забеляза това голямо чудовище. Нямах никакво намерение да рискувам живота си в името на рекорда.”

Световните агенции уточняват, че Фалароновите острови са известни като място за чифтосването на големите бели акули. Затова Домингес решил да направи опита си за рекорд преди началото на размножителния период. Досега само четирима души са успели да преплуват дистанцията от Фаралоновите острови до Сан Франциско. Американецът пък се надяваше да стане първият човек, преодолял дистанцията в обратната посока.

Не такъв късмет извади по същото време сърфистът Крейг Айсън в американския атлантически курорт Балина. Той бе атакуван от голяма бяла акула, която го захапа първо за лявата ръка, а после за левия крак. Той беше откаран с тежки разкъсни рани в болница, но лекарите уверяват, че няма опасност за живота му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране