29.03.2019 | 13:22
Александър Йорданов влезе в листата на ГЕРБ
На последното място в общата листа СДС предлага секретаря на формацията Илия Лазаров

Александър Йорданов, бивш председател на парламента по времето на Филип Димитров и експосланик в Македония, влиза в листата на ГЕРБ за евроизборите на 26 май. Той заема избираемото шесто място. Това стана ясно в четвъртък (28 март) на втората среща между лидерите на ГЕРБ и СДС – Бойко Борисов и Румен Христов, на която беше подписано и споразумение между двете партии за единна листа. В документа, прочетен от Цветан Цветанов, е записано, че всички евродепутати, избрани от общата листа, няма да напускат групата на ЕНП за целия мандат.

“Днес също е хубав ден за българската демокрация”, припомни Христов легендарната фраза на Йорданов от 1992-ра, когато бе председател на Народното събрание.

На последното място в общата листа СДС предлага секретаря на формацията Илия Лазаров, “за да бута листата”, както обяви Христов. Той обясни, че е имало 15 номинации, трима са се отказали. Номинираният бивш шеф на Столичния общински съвет Владимир Кисьов си е направил отвод, самият Румен Христов също. Борисов съжали за Кисьов и призна, че с него е работил много добре като кмет. “Но не се бъркаме в работата на СДС, така че сега съвместно да се борим за един по-добър резултат”, коментира лидерът на ГЕРБ.

След това похвали бившият шеф на Народното събрание. “В коментарите, които съм чувал, мисля, че Александър Йорданов е един действително знаков човек от СДС”, отбеляза Борисов и обеща, че герберите няма да препънат сините кандидати за членове на Европейския парламент чрез разместване на листата. “Ние можем да гарантираме, че нашите структури ще работят прозрачно. Такива номерца с преференциите няма да допускаме и така ще бъдат инструктирани структурите”, гарантира премиерът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране