05.06.2015 | 19:37
„АликсПартнърс” ще дири парите на КТБ
Компанията, предпочетена от Фонда за гарантиране на влоговете, е правила разследвания в над 40 страни

Фонда за гарантиране на влоговете в банките предлага синдика на КТБ да сключи договор с „АликсПартнърс Сървисис ЮКей“ (AlixPartners Services UK LLP), притежаваща необходимия международен опит в разследване на банкови фалити, съобиха от фонда.

Избраната компания ще получи “мандат” да “извърши действия по проследяване и да препоръча на синдика на КТБ действия за запазване и връщане в имуществото на банката на активи, с които банката се е разпоредила в нарушение на закона, на добрите банкови практики и/или когато даденото значително надвишава полученото, както и в случаите на отпуснати кредити при недостатъчно или липсващо обезпечение или на свързани лица, когато тези сделки или трансакции са довели до влошаване на нейното финансово състояние”, се казва в съобщение на фонда за влоговете до медиите.

AlixPartners е водеща глобална мултидисциплинарна консултантска компания. В своята практика на финансово консултантски услуги AlixPartners има водещ световен опит в проследяване, разследване и възстановяване на активи, както и в подпомагане на съдебни действия, и е постигнала важни успехи във възстановяването на активи в множество и сложни юрисдикции. Екипът е извършвал разследвания в над 40 държави, покриващи всички региони на света с помощта на водещи криминалистични средства, е-откриване, дейта майнинг и технологии за анализи. AlixPartners има особено силен опит в ангажименти, свързани с банки и други финансови институции, включително с обвинения за измами.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране