13.03.2022 | 20:55
Американски журналист е убит в Украйна
САЩ: Ако всъщност американски журналист е бил убит, това е шокиращо и ужасяващо събитие

Украинските власти съобщиха, че известният американски журналист и документалист Брент Рено е загинал в град Ирпин край Киев.

Началникът на киевската полиция Андрий Небитов обяви, че журналистът е станал мишена на руски войници. Други двама журналисти са били ранени и са откарани в болница. Ако бъде потвърдена това ще е първата смърт на чуждестранен журналист, отразяващ войната в Украйна.

Разпространени бяха снимки показващи журналистическа карта на Рено, издадена от в. „Ню Йорк Таймс“. Говорителят на медията Клиф Леви заяви, че колегите му са натъжени да чуят за смъртта на Рено, но той не е работил за вестника от 2015 г. насам. Документът на снимките е издаден преди години. Зсега не е ясно за коя медия е работил Рено в Украйна. Екип на NOVA се е укривал заедно с него преди дни, предава vesti.bg.

САЩ се опитват да изяснят подробностите около смъртта на американския журналист, съобщи за Си Ен Ен Джейк Съливан съветник по националната сигурност на президента Джо Байдън.

„Ако всъщност американски журналист е бил убит, това е шокиращо и ужасяващо събитие“, каза Джейк Съливан в отговор на молба да коментира информацията за смъртта на Рено.

Журналистът е носител на известни награди „Пийбоди“ и „Дюпон“. Заедно с брат му са продуцирали известни телевизионни програми.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране