14.04.2015 | 8:22
Анди Мъри се ожени за Ким по пола
Фотограф получи инфаркт при репетицията на празненството

Британският тенисист Анди Мъри сключи брак с дългогодишната си приятелка Ким Сиърс. Брачната церемония се състоя в построената през ХІІ век катедрала на Дънблейн – град в централна Шотландия, където спортистът е прекарал детството си27-годишният тенисист и шаферът му – неговият брат Джейми, пристигна за церемонията заедно, като и двамата бяха облечени в традиционните за Шотландия мъжки поли, познати още като килтове. Отгоре двамата носеха сини сака.

В дните преди сватбата медиите цитираха думите на Мъри, че ако носи килт, то ще го прави по шотландските пралива. Или иначе казано – няма да носи бельо под полата.Излизайки от църквата засмените младоженци се спряха пред портите за около минута, за да могат многобройните фотографи да направят снимките си.

Бракосъчетанието на Мърии на Ким предизвика сериозно раздвижване на духовете в Шотландия, като някои окачествиха събитието като “шотландска версия на кралска сватба”.Както бе съобщено предварително, Мъри не бе поканил големите звезди в тениса, а тържеството бе в историческия хотел „Cromlix”, който принадлежи на шотландеца. Сред гостите бяха бившият номер 4 в света Тим Хенман, Алекс Кореча и Жан-Жулиeн Роже.

В ролята на кумове влязоха братът на Анди – Джейми, както и близкият приятел на световния номер 3 – Рос Хътчинс.Своенравният Анди Мъри и 26-годишната Ким са двойка от 2005-а насам. Двамата се запознават по време на Откритото първенство на САЩ преди точно 10 години. Тогава Ким е на 17 години и придружава своя баща Найджъл Сиърс, който е треньор по тенис. Анди и половинката му споделят общ дом в Съри от няколко години, като имат и две кучета.

Любопитно е още, че чаровната Ким Сиърс е художничка с доста рядка и специфична специалност. Тя е портретист на животни, а когато няма ангажиментиможе често да бъде забелязана да придружава любимия си по турнири. Успоредно с радостната новина медиите на Острова обаче разкриха, че в навечерието на сватбата се е случила истинска трагедия. Популярният шотландски фотограф Гордън Джак паднал по време на репетиция на брачната церемония на Мъри. Ден по-късно журналистът е напуснал този свят. Причината – сърдечен удар.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране