07.09.2015 | 0:02
Англия първа за европейското
Рекордьорът Рууни: Заменям всички голове за медал от Евро'16

Националният отбор на Англия стана първият класирал се за Евро 2016 освен домакините Франция, след като спечели с 6:0 гостуването си на Сан Марино. Така англичаните вече няма как да бъдат изместени от едно от първите две места в група “Е”.

Трите лъва не оставиха никакви шансове на непретенциозния си съперник и записаха седма поредна победа в групата. Нападателят на „Манчестър Юнайтед” Уейн Рууни пък изравни рекорда на сър Боби Чарлтън за най-много голове отбелязани с националната фланелка. Рууни откри резултата след спорна дузпа още в 13-ата минута на двубоя. Това бе неговият гол №49 с екипа на трите лъва, колкото е и рекордът на Чарлтън.

На трибуните да видят постижението му бяха съпругата на Рууни Колийн и неговият син Кай. Рууни имаше шансове да задмине великия Боби Чарлтън още в този мач, но не успя да го направи преди да бъде сменен от селекционера Рой Ходжсън в 59-ата минута на срещата.След срещата голаджията не скри задоволството си от изравнения рекорд, но призна, че би заменил всичките си попадения за златен медал от предстоящото европейско първенство във Франция догодина. “Щеше да бъде много хубаво, ако бях задминал рекорда още тази вечер, но пък сега има шанс това да се случи на “Уембли”, което ще бъде прекрасно.

Сър Боби Чарлтън е в съблекалнята на „Манчестър Юнайтед” след всеки мач и постоянно ми дава съветиАко трябва да бъда честен обаче, бих заменил всичките си голове за златен медал от Евро 2016”, призна Рууни.Селекционерът на английския национален отбор по футбол Рой Ходжсън защити своето решение да го замени още в 59-ата минута. „Ние сме много доволни, че той ще може да постави рекорд на „Уембли” във вторник (в мача срещу Швейцария)”, каза Ходжсън.

„Знам, че той ще бъде безкрайно мотивиран от този факт и ще бъде много по-хубаво да го постигне тогава, вместо да го бях оставил по-дълго на терена. Ние така или иначе планирахме 45 до 60 минути за него, тъй като така можеше да извлечем максимума. Решението не беше спонтанно”, допълни наставникът на Англия.

В Сан Марино обаче са жестоко обидени на селекционера на АнглияТреньорът на държава джудже Пиеранджело Манцароли се оплака от думите на Ходжсън, който заявил, че: „някои от националите по крикет на Англия могат спокойно да попаднат в сметките му за мача със Сан Марино, въпреки че едва ли са виждали скоро футболна топка”. Това отношение на Ходжсън е възмутило не просто Манцароли, но и цялата футболна общественост в Сан Марино.

Според футболния специалист, фигура като селекционера на Англия не може да си позволи подобни реплики. “Познавам много добре Рой Ходжсън, той е мил и благ човек. Но когато си в светлината на прожекторите, не можеш да си позволяваш такива думи. Да, ние сме много по-малки от Англия, но като всеки съперник заслужаваме уважение. Думите му бяха прекалено тежки, обидни и лоши”, сподели Манцароли. Сан Марино е може би най-слабият отбор в историята на европейския футбол. Националите на малката страна са записали едва една победа в историята си, като тя е срещу Лихтенщайн през 2001 г. Отборът има още само четири равенства и общо 124 поражения при голова разлика -530.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране