17.08.2016 | 17:20
Анита Мейзер припадна в съдебната зала, но остана в затвора
Варненката е подсъдима по две престъпления - убийство по непредпазливост и предлагане на подкуп на длъжностно лице

Анита Мейзер припадна в съдебната зала, докато чака решението на съда. Обвинената за убийството на съпруга си Николай Димов остава в ареста, съобщава Блиц.

Окръжната прокуратура във Варна повдигна и второ обвинение на Мейзер – за подкуп. Тя е задържана за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си Николай на 14 август 2016 г. в дома им в района на “Евксиноград и за предлагане на подкуп на длъжностно лице.

Новото обвинение срещу 52-годишната обвиняема е за предложен подкуп от 30 000 евро на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – полицейски орган, за да не извърши действия по служба – престъпление по член 304а от Наказателния кодекс. Това престъпление се наказва с лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Днес, 17 август 2016 г., Окръжната прокуратура във Варна внесе искане във Варненския окръжен съд за определяне на постоянна мярка “Задържане под стража“ спрямо варненката по двете престъпления, за които е привлечена като обвиняема – по член 124, ал. 1 и по член 304а от Наказателния кодекс.

1 коментар

  1. Колев каза:

    “Трогателна” сцена от известен комедиен селски театър.”Драма” която ще “преживява” от днес нататък цялото ни общество.Много страници се изписаха за едно кръгло нищо!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране