09.07.2017 | 10:03
Асеновград излиза на нов протест. Очакват се 15 000 души
Шествията ще продължат, докато циганите не бъдат наказани

Очаква се тази вечер над 15 000 души да се включат във втория мащабен протест в Асеновград след нападението над млади спортисти край язовир „40-те извора“. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив Йордан Тодоров, член на Инициативния комитет на протестиращите и баща на едно от пострадалите деца.

По думите му протестът ще бъде мирен, като в него ще участват най-вече жители на Асеновград. „Очаквам паралелно с нас да протестират хора и в други градове. В Смолян цигани са пребили момче и жителите там ни подкрепят, както и ние тях. Надявам се да се включат колкото се може повече хора“, коментира Тодоров.

Той подчерта, че всекидневните протести през делничните дни, както и мащабните протестни действия в неделя ще продължават, докато не се изпълнят исканията на жителите на Асеновград за строги наказания на участвалите в нападението над спортистите, за изселване на незаконно пребиваващите цигани, за събаряне на незаконните постройки и за създаване на Общинска полиция, която да гарантира сигурност. „Очакваме видими резултати“, каза Тодоров.

Според него разрешението за протести на жителите на Асеновград е до понеделник, но то ще бъде подновено. „Ще изкараме ново разрешително и ще продължим. Това е мирен протест. Не сме там, за да се бием с циганите или нещо подобно“, коментира Йордан Тодоров. Традиционно тази вечер се очаква протестът да започне в 20 часа в градината пред паметника на Цар Иван Асен II в Асеновград, а шествието – час по-късно.

1 коментар

  1. Vassia N. Ilieva каза:

    Podkrepa za protestirashtite! Da iskame burz protzes za nasilnitzite i maksimalni prisudi! Mnogo moje da napravi MVR v razmkite na zakona, no niamat – za sega – poniatie kakvo se pravi v podoben sluchai v Teksas i Florida! I kak da imat – Buchvarova poseche MVR i oshte si e posecheno. Za tova nai-nelepo, no ‘zakonno’ politzaite praviat stena pred protestirashtite.

    Izvinete za latinitza, molia!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране