06.11.2015 | 11:12
Атакисти тормозят и заплашват депутати по телефона
Тв "Алфа" услужливо разпространи номерата на членовете на комисията, свалила имунитета на партийния вожд на "Атака"

Членове на временната комисия на парламента, която е създадена във връзка с процедурата по свалянето на депутатския имунитет на лидера на „Атака“ Волен Сидеров са получавали заплахи по телефона от симпатизанти на партията. Заплахите са дошли след публикуването на телефоните на депутатите от телевизия „Алфа“, която е партиен орган на „Атака“.

Шефът на комисията Димитър Главчев дори пусна запис от гласовата си поща със заплахата, която е получил. Там се чуват обвинения от страна на „буден“ гражданин, че ГЕРБ иска да заличи Волен Сидеров, че покровителства контрабандата на наркотици и че правителството ще бъде свалено и неговите представители ще бъдат бити в центъра на София.

Главчев каза, че той лично не би обърнал внимание на заплахите срещу себе си, ако не е станало ясно, че подобни заплахи получават и неговите колеги. Независимият депутат Ана Баракова, която е член на комисията за имунитета на Сидеров, също е получавала заплашителни обаждания. В тях се казвало, че тя не е достойна да съди „великия Волен“

Депутатът от „Атака“ Илиан Тодоров заяви, че неговата партия е заплашвана по същия начин още по време на протестите през 2013 г. „Звъняли са ни по 2, по 3 през нощта, всякакви пияни и дрогирани типове, които са ни заплашвали. Тогава ние не сме ревали, постъпили сме мъжки. След като телефоните на „Атака“ бяха достояние до тези, които протестираха тогава – платените протестърчета, аз не виждам защо телефоните на другите не могат да бъдат достъпни на обществото.“

Вчера парламентът свали имунитета на Сидеров и на колегата му Десислав Чуколов за скандала, който те направиха пред магазинче в центъра София. Двамата твърдяха, че в клекшопа се продават наркотици. Очаква се другата седмица имунитетите на двамата да бъдат свалени и за нахлуването им в НАТФИЗ в изборната нощ на първия тур на местните избори. За втория случай прокуратурата иска разрешение и за задържането на Сидеров и Чуколов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране