29.04.2020 | 11:24
“Аз ли съм разпространила тази зараза?!”
Амбициите на Николина Ангелкова са сезонът да стартира на 1 юли

“Аз ли съм виновна, че има зараза от коронавирус?! Аз ли съм разпространила тази зараза?! Виждате какво се случва в цяла Европа!” Така министърът на туризма Николина Ангелкова отговори в ефира на бТВ на поисканата ѝ оставка от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА).

В отворено писмо до медиите те заявиха, че искането е от името на бранша. Малко преди това такова искане отправиха и от други туристически обединения. Мотивът: липса на адекватни мерки за справяне с кризата, породена от COVID-19, “oтсъствие на компетенции по отношение на бизнес моделите и процесите в бранша, непознаване на професионалната терминология, залегнала в нормативните актове, и подценяване на проблемите на българския туризъм”.

“В момента не е важно да казваме кой е виновен, за какво е виновен и виновен ли е въобще. Важно е да преборим кризата”, смята още Ангелкова.

На въпрос какви мерки е предприело правителството конкретно за бранша предвид критиките от него, че такива няма, Ангелкова отвърна: “Напротив – има конкретни мерки” и даде пример: безлихвеното финансиране с дълъг период за връщане на заема. Иначе вчера заяви, че “изключително малко” фирми от сектора са се възползвали от мярката 60/40, както и че под 10 на сто от фирмите в сектора не планират да отворят обектите си за очаквания късен летен сезон.

По повод мерките повтори, че на ниво ЕС се разработват различни компенсаторни механизми (кога ще са готови и ще влязат в сила – все още не е ясно).

“Икономиката в страната не е само туризъм”, каза още министърката на туризма, която отдавна заявява, че секторът не може да бъде разглеждан отделно от икономиката на държавата.

Амбиците на министерството са сезонът да стартира от 1 юли.

1 коментар

  1. Матей Недков каза:

    Тази жена не е красива, даже бих казал с доста дефекти по лицето но е изключително съблазнителна и чаровна, за разлика от други две министърки еднат очилата, а другата с плашещ празен поглед, които имат хубави черти но отвращават като жени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране