27.07.2017 | 21:17
Бъчварова към Блъсков: КОЙ ти плаща за измислените нискокачествени клевети срещу мен?
Меглена Кунева също води дело срещу малотиражката на ДПС „Труд“

Бившият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова обвини директно формалния издател на малотиражката в. „Труд“ Петьо Блъсков, че води долнопробна клеветническа кампания срещу нея. Бъчварова, която в момента е началник на кабинета на министър-председателя и е сред най-близките до Бойко Борисов, е категорична, че някой плаща за малоумно списваните пасквили срещу нея.

Румяна Бъчварова заявява, че завежда дело срещу Петьо Блъсков. В съда с документи и безспорни факти той ще трябва да докаже истинността на паскливите си в малотиражката на ДПС „Труд“.

Междувременно от партия „Движение България на гражданите“ заявиха, че Меглена Кунева също съди Петьо Блъсков. Делото е заради системни и несръчно списвани клеветнически материали за Кунева. От ДБГ са категорични, че те са платени от скандалния бивш шеф на Медицинския университет в София Ваньо Митев.

Публикуваме пълния текст на позицията на Румяна Бъчварова във “Фейсбук”:

„Нямам обяснение защо вестник „Труд“ си позволява от доста време да замесва името ми в клеветническите си кампании. Чета и гледам как ми се приписват действия и вини, напълно разминаващи се с истината. И в нито един от случаите великите „разследващи“ не си направиха труда да потърсят мнението ми и да проверят фактите. Не знам и защо редакцията се занимава с аналитичното ми портретиране в предишни публикации, което няма как да се появи без някой да плаща за него. Ясно е на всеки,че така се прави при най-просто скроените долнопробни и клеветнически кампании.

Поредното и най- ясно доказателство се появи в публикация, в която името и снимката ми са съчетани с информация за доклада на парламентарната комисията за НДК. НЕ СЪМ ВИКАНА И НЕ СЪМ ДАВАЛА ОБЯСНЕНИЯ ПРЕД ТАЗИ КОМИСИЯ. ЗА ТОВА НЯМА КАК ДА ПРИСЪСТВАМ В НЕЙНИЯ ДОКЛАД. Така поднесен обаче„ансамбълът“ от снимки и заглавие внушава откровената лъжа, че е доказан политическият чадър над ръководството на НДК. Също, че това е написано в доклада на парламентарната комисия и моето име е там. Ако има доказателства за това, аз се надявам в хода на разследването те да се изяснят. Но ако няма, всеки изрекъл и написал ги, трябва да понесе своята отговорност.

Нямам съмнение, че някой ден драстичната манипулация от публикацията на „Труд“ ще се посочва като пример за най-нискокачествена клевета. На първо време ще намеря начин да потърся правата си. Дължа го на децата си и на паметта на баща ми.

Хора с богато минало и опит с внушения и манипулации, ги приписват днес на мен в служебното ми качество. Извън драстичното разминаване с истината, това показва, че те подценяват волята и самостоятелността в решенията на Премиера и на практика го обвиняват в податливост на влияния. Не знам дори защо си мислят, че е възможно. Вероятно, защото би им било удобно . Имам лоша новина за тях: Не е така !“

1 коментар

  1. Дочев каза:

    Не съм бил и няма да бъда привърженик на Петьо Блъсков и неговия вестник,но той никога не публикува непроверени данни,защото е наясно с последствията,особено когато в материала му,се вижда,че “плува” някаква едра,охранена риба.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране