14.05.2015 | 7:58
Балдъзата на Брендо пак на съд
Десислава Дишлиева е обвинена в пране на пари

Върховният касационен съд отмени решението на Софийски градски съд, с което бе прекратено делото срещу балдъзата на сочения за кокаинов крал Евелин Банев – Брендо Десислава Дишлиева.

По него тя е обвинена в пране на над 6 млн. лв., за които се предполага, че са от наркотрафик. Според прокуратурата престъплението е извършено през 2007 г., когато парите били държани в сейф на Дишлиева в обществен трезор. ВКС е преценил, че прекратяването на наказателното производство през юли м.г. е неправилно и е уважил искането на главния прокурор Сотир Цацаров за неговото възобновяване.

Според касационната инстанция има съществено нарушение на процесуалните правила и затова дава указания за продължаване на процесуалните действия.  Отделно от това Дишлиева е подсъдима заедно с Брендо, бившата му съпруга Моника и брат му Симо Карайчев по друго дело – за преводи на наркопари от чужбина в България.

Софийският апелативен съд ги оправда по това дело и сега се чака решение на ВКС.Съпругът на Дишлиева – Константин, беше застрелян пред очите й на 14 май 2005 г. на излизане от индийския ресторант “Тадж Махал” на ул. “11 август” в столицата преди да влезе в джипа си Порше Кайен. Дишлиев бе управител на кредитния фонд “Прайвът Файнънс Юниън”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране