13.10.2019 | 19:23
Българин осъди гръцки застраховател за 10 000 лв.
Той води съдебен процес за случай от преди 4 години, когато бил в Гърция

Благоевградчанин успя да се спечели сериозна съдебна битка с адвокатите на чуждестранна застрахователна компания. Той води съдебен процес за случай от преди 4 години, когато бил в Гърция, информира struma.com. Докато чакал на червен светофар на кръстовище, колата му била ударена отзад от друг автомобил, шофиран от грък, който имал сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

В следствие на удара нашенецът получил леки наранявания – навяхване на шийни прешлени, натъртване на меките тъкани на гръдния кош и контузия на поясната област. Счупвания нямало, а състоянието му не е било опасно за живота.

Заради огромния стрес, който преживял, благоевградчанинът решил да потърси правата си в съда.

От застрахователната компания му предложили да решат казуса извън съда, а цената, на която те оценили страданията на нашенеца, възлизала на 800 евро. Той не се съгласил и завел иск за обезщетение в размер на 10 000 лв.

В съда, с помощта на адвоката си и множество експертизи, успял да докаже, че е изживял силен стрес и болки, продължили с месеци в следствие на камшичния удар. Доказателствата били неоспорими и съдия Г. Яхова от Районен съд Благоевград отсъди в негова полза, като постанови гръцката застрахователна компания да изплати на пострадалия 10 000 лева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране