01.05.2019 | 11:41
Българинът е изчезващ вид, а България е пред въпроса дали да я има или не
Тези пари, които Европа ни е дала, ще си ги поиска обратно, прогнозира бившият премиер

Българинът е изчезващ вид, а България е пред въпроса дали да я има или не. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ бившият служебен премиер Ренета Инджова.

„Българинът е изчезващ вид. Бързо изчезваме, но не се предизвикват никакви реакции от това. Изглежда ни харесва да сме жертви. Българите са си приели съдбата. Работници няма. Живеем в капиталистически строй, в който няма работническа класа“, добави тя.

„Никой не иска да е работник и следователно няма кой да носи социални ценности. Всички искат да са средна класа, но и тя е подложена на унищожение. Следователно ще бъдем едно общество, в което ще има доктори, но не и сестри, ще има митрополити, но ще липсват попове. Ще има инженери, но няма да има работници“, заяви Инджова. Ние сме в ситуацията, в която ще остане в бъдещето т.нар. политически елит без да има кого да управлява, прогнозира тя.

„Кой е този европейски бюрократ, който реши, че селските региони ще бъдат подпомагани с даване на безвъзмездно на пари, за да правят къщи? Кои са тези, които са изчакали да мине давността от пет години, за да правят проверки?“, попита тя.

Според нея прокуратурата няма да разследва истински собствениците на къщи за гости, които не спазват закона.  Един като Манолев ще изгори, но проблемът е повсемесен и може да се реши единствено радикално, подчерта Инджова.  „Капиталистите, на които са дали пари в ръцете, за да правят туристически, селски бизнес, слагат катинара и използват това, което са получили, за себе си. Не им трябват нито туристи, нито бизнес, нито отчетност. Българският капитализъм се разви по този начин“, добави тя.

„Без хора ще е този строй. Апартаментгейт се превърна в Къщагейт, магистралагейт, манастиргейт и т.н. Имаме тепърва да преглътнем последиците от това, което е извършено. Тези пари, които Европа ни е дала, ще си ги поиска обратно“, предупреди експремиерът.

Когато стане ясно, че имаме да даваме повече отколкото сме взели, ще трябва между т.нар. елит и все още оставащия български народ да се реши кой ще плаща, добави тя. Ние сме с най-ниската цена на труда в Европа, каза още Ренета Инджова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране