05.04.2016 | 17:22
Бананова република сме, ама не растат банани
БСП се обяви категорично и срещу планираните законови промени за увеличаване на концесионните срокове на 100 г.

БСП се обяви категорично и срещу планираните законови промени за увеличаване на концесионните срокове от 35 на 99 години.

„Разбираме, че правителството се готви да направи промени в срокове за концесиониране, говори се за 100-годишни срокове. Това показва, че правителството ни третира като бананова република, само че у нас не растат банани“, възкликна лидерът на партията Михаил Миков. Такива срокове са абсурдни, лишават държавата от най-ценното – ресурсите, възмути се той.

Соцлидерът прогнозира още, че предстои затваряне на училища и връщането на образованието в 20-те години на миналия век с формирането на 30-40 елитни училища и лишаване на много деца от общодостъпно образование.

Заради това за пореден път социалистите поискаха спирането на действието на новия закон за предучилищното и училищното образование.

Соцлидерът не пропусна да нападне „псевдолевите“, по думите му, от АБВ и Движение 21 на Татяна Дончева, които изповядвали максимата, че няма ляво, няма дясно. Перифразирайки Висоцки и неговата констатация „всеки сам разбира степента на собствената си интелигентност“, соцлидерът заключи: „Очевидно сред политиците в България всеки има собствена представа за неговата лявост.

„Що се отнася до псевдолявото – то е ляво като етикет, но участва в десни мерки“, заяви Миков и захапа политиката на АБВ в лицето на неговия социален министър Ивайло Калфин.

Той прокарал ограничаване на помощите за отглеждане на деца, увеличаване на пенсионната възраст, ограничаване на здравеопазването, което не са леви мерки, категоричен е лидерът на столетницата. Затова с такива партии, като на Първанов и Дончева, преди изчистване на техните ценности, социалистите не можело да си сътрудничат – те си имали левите стандарти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране