19.01.2015 | 22:26
Бареков и Станишев са сред най-пасивните евродепутати
Най-активните са Искра Михайлова, Мария Габриел и Ангел Джамбазки
Сергей Станишев

Лидерът на ББЦ Николай Бареков и бившият председател на БСП Сергей Станишев са в дъното на класация за най-активните евродепутати. Сайтът MEPranking.eu следи изказванията, докладите, позициите, въпросите и декларациите на всичките 751 членове на Европейския парламент (ЕП).

Общият резултат на Бареков е едва 37 точки, които му отреждат 744-то място. По отделните елементи представянето на бившия зам.-председател на групата на Европейски консерватори и реформисти варира от предпоследното 750-то място (по зададени въпроси) до 517-то (по доклади и декларации).

Бареков активно рекламира в България огромната си заетост и отговорности в ЕП, което обаче не личи от официалната статистика.

Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който е в кампания за преизбирането си на този пост, се нарежда на 725-о място.

Между Бареков и Станишев в класацията на MEPranking е Андрей Новаков от ЕНП/ГЕРБ, който е 737-ми. Най-активните български евродепутати са Искра Михайлова от АЛДЕ/ДПС (156-то място), Мария Габриел от ЕНП/ГЕРБ (190-то място) и Ангел Джамбазки от ЕКР/ВМРО (239-то място).

Най-активни в целия Европарламент са Никола Капуто и Марк Тарабела от левицата и националистката Мара Бизото.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране