11.02.2016 | 9:57
Бащата на изнасиленото от Иван Евстатиев момиче: Беше в кръв и със синини под очите
Девойката се страхувала да признае кой я е нападнал

Георги Белухов – бащата на момичето, насилено от Иван Евстатиев, бивш кмет на Стрелча, проговори в телевизионно интервю за ужаса, който преживяла 16-годишната му дъщеря.

“Прибра се в ужасно състояние. Имаше повръщано от едната страна, защото може би като е лежала и е повърнала. Цялата коса беше в повръщано. По дрехите имаше също повръщано. И телефонът беше в повръщано. Устата ѝ беше надута и цялата в кръв. Цялата долна устна беше с голям оток. Под очите имаше големи синини”, разказа бащата пред btv.

Той твърди, че дъщеря му било неадекватна, говорела несвързано, а после заспивало.

“Изпаднахме в шок. В самото начало си мислехме, че някъде тийнейджърите са се събирали и са се напили. Вече в болницата, след прегледа, разбрахме какво се е случило, но не знаехме кой го е извършил. След установяването на извършителя не можахме да повярваме, че този човек е направил това нещо”, сподели Белухов.

Родителят сподели също, че момичето казало на бившия кмет Евстатиев за мечтата си да учи право, а възрастният мъж се възползвал от това и я започнал да я уверява, че може да й обясни “стоят нещата” и й обещал да й помогне с връзки.

“Извикал я горе да ѝ обясни как стоят нещата, че има връзки, как ще я уреди. И то си е дете, поддало се е на това. От там вече изхода го знаете. Привежда я в безпомощно състояние и почва да се гаври с нея.”

Медиците са установили, че преди контакта с бившия градоначалник, момичето било девствено. Тя се страхувала да признае пред семейството си кой е извършителят, защото се страхувала от връзките му.

Белухов се надява на справедлив процес, но не крие, че се страхува, че магистратите ще проявят благосклонност към кмета, който след като бе арестуван претърпя инсулт.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране