30.10.2018 | 11:54
Бащата прострелял бебето Никол в дясното око, той е с одраскване
Таксиметров шофьор закарал Викторио и момиченцето до Горни Богров

26-годишният Викторио Александров е прострелял едногодишната си дъщеричка Никол в дясното око, след което се е опитал да се самоубие, но куршумът само е одраскал кожата на главата му и няма проникване в черепната кухина. Това стана ясно от официална пресконференция на градския прокурор на София Емилия Русинова и директора на СДВР Ивайло Иванов.

“Извършителят е направил опит да се самоубие, но неуспешен. Има лизване на куршума по главата, само одраскване. Няма проникване. Той е под денонощна охрана в болница “Пирогов”. Извършени са всички необходими манипулации за него. В момента тече повторен оглед. Намерено е оръжието – законно притежаван пистолет “Smith & Wesson”, обясни шефът на столичната полиция.

Бащата ще бъде привлечен като обвиняем и ще бъде разпитан в момента, в който това е възможно от медицинска гледна точка. Ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение и Александров ще бъде преместен в друго лечебно заведение. Взета му е кръвна проба, резултатът все още не е готов.

По думите на Ивайло Иванов, след първите изгледани видеозаписи от камери в района на блока на ул. “Бели Дунав” е станало ясно, че 23-годишната Дарина Министерска може би е била убита още около обяд вчера. Камерите са заснели как първо Викторио влиза в блока, а след няколко минути излиза тичайки с момиченцето на ръце.

Тялото на младата жена е открито от нейната майка, която около 17.20 часа е отишла в апартамента, защото не е имала връзка с дъщеря си по телефона. След като е позвънила на входната врата и никой не е отворил, майката е извикала ключар. При влизането е намерена мъртвата Дарина с две прострелни рани. Едногодишната Никол не е била там. Около 18.30 ч. е подаден сигнал в полицията и е започнало издирването на бащата и детето. В търсенето бил мобилизиран целият ресурс на СДВР, както и на отряда “Кобра” и специализираните полицейски сили.

След като снимката на Викторио е била разпространена от МВР, в полицията се е обадил таксиметров шофьор, който съобщил, че е качил мъжа и момиченцето в столичния жк “Хаджи Димитър” около 19 часа и ги е превозил до мястото, където по-късно бяха открити от полицаите. Водачът допълнил, че е бил заплашен от 26-годишния охранител. Викторио не е комуникирал с близки през цялото време и е изхвърлил мобилния си телефон.

“Извършителят казал на таксиметровия шофьор да кара към Ботевград, след това сменил курса към голям магазин на “Ботевградско шосе”. След това – около 20 часа, водачът ги е оставил на безлюдното място в много тъмна местност край бензиностанцията в Горни Богров. Не можем да търсим логика в никакъв случай. Таксиметровият шофьор свидетелства още, че бебето е плачело през цялото време, а младият мъж е споделил, че има намерение да се самоубие, но детето трябва да живее. Първоначално казал: “Ще го оставя и Вие ще го предадете на мои приятели”. В крайна сметка обаче бащата останал с малката.”, категоричен е комисар Иванов.

По думите на градския прокурор на София Емилия Русинова, Викторио се е скрил с малката Никол в порутена сграда зад храсти в района на Горни Богров, която се не е виждала, тъй като вече е било тъмно. След обход на района, около 23.20 ч., полицаите чуват изстрели. Когато пристигат при изоставената сграда, намират детенцето простреляно в дясното око, а бащата е само с одраскване по главата.

“Миналата седмица е празнуван рождения ден на детето. Младото семейство живеело от година и половина в жилището, в което е намерена убитата жена. От около седмица извършителят не живее в апартамента след скандал между него и убитата. В събота и неделя бащата на младата жена е преспивал при нея, вероятно притеснявайки се от действия на извършителя”, допълни Русинова.

От проведените следствени действия до момента е станало ясно, че Викторио и Дарина са се разделили в четвъртък – 25 октомври, а ден по-късно 26-годишният мъж е подал сигнал срещу бившата си приятелка в полицията за психически тормоз. Мотивите за зверството обаче все още не са ясни.

“Предстои ни още много работа, въпреки че извършителят е задържан. Имали са проблеми в семейството, но не е било нещо сериозно. Преди година също са се разделяли също. Нямаме данни мъжът да има психично заболяване”, каза още Ивайло Иванов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране