13.05.2015 | 16:15
Битото бебе Никол е изписано от болницата
В продължение на 25 дни момиченцето беше под интензивно лечение
Пребитото от акушерката Емилия Ковачева бебе Никол бе изписано от болница “Токуда”.В продължение на 25 дни момиченцето беше под интензивно лечение и наблюдение в лечебното заведение, като през това време е наддало над 750 грама, съобщи bTV.

На 17 срещу 18 април през нощта Емилия Ковачева преби с юмруци и шише, както и души 4-дневната Никол, защото плачела повече от другите новородени в отделението и я изнервяла. Боят бе записан от видеокамерите в неонатологията на “Софиямед”, а акушерката бе обвинена в опит за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин.

Момиченцето вече е в нормалните граници на тегло за бебетата на неговата възраст. Изследванията показват, че нараняванията не са оставили трайни увреждания върху здравето му. Вчера директорът на “Токуда” Явор Дренски заяви, че Никол е в много добро състояние. “Искрено се надявам да не се налага полагането на допълнителна специализирана грижа, но ние ще бъдем до тях, за да може профилактично да проследяваме на определени периоди състоянието, за да може да отреагираме по най-бързия начин”, добави той.

Заради инцидента с новороденото момиченце, късно в понеделник здравният министър д-р Петър Москов разписа заповед за понижаване на нивото на компетентност на отделението по “Неонатология” на болница “Софиямед”. Това стана факт, след като проверка на Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ) показа, че структурата и устройството на отделението за новородени, оборудването и медицинската апартура, както и броят на персонала отговарят на първо ниво на компетентност, но не и на второ ниво спрямо медицински стандарт по “Неонатология”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране