12.01.2023 | 21:00
Бивш депутат от ПП лъсна в разследваната пирамида Nexo
Александър Ракшиев е представител на Nexo за Пловдив

Депутатът на „Продължаваме промяната“ от предишния парламент Александър Ракшиев се оказа също водеща фигура в разследваната от прокуратурата криптопирамида Nexo. Компанията за криптовалута стана обект на проверка от страна на държавното обвинение.

Ракшиев е представител на Nexo за Пловдив. Той завежда отдел „Продажби“ в българската криптобанка Nexo. По професия бившият депутат е икономист и също е в тази дейност.

За момента все още не е ясно дали Ракшиев ще бъде извикан на разпит и ще попадне в обхвата на проверката.

В мащабна акция проведена преди часове, прокуратурата, МВР, ДАНС и чужди агенти, удариха офисите на криптопирамидата Nexo в София. След като миналата година ФБР подгони финансовата пирамида в САЩ, сега разследването вече се води и в България.

Подозренията са, че собствениците, начело с бившия депутат от Реформаторския блок Антони Тренчев, са създали международна финансова пирамида, като са привличали инвеститори в криптовалути с нереално високи лихви. Ужилването може да се окаже най-голямото в света с българско участие, защото в пика на дейността си от Nexo се хвалят, че са управлявали активи за над 12 милиарда долара!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране